Preregistrovan i Košarkaški klub „Mladost 1966″ iz Sente

Juče smo dobili rešenje registratora o prevođenju u registar Agencije za privredne registre još jednog veoma „starog“ sportskog kolektiva iz Sente. Reč je o košarkaškom klubu koji je 1966. godine osnovan kao Košarkaški klub „Mladost“. Pod tim imenom nastupale su brojne generacije igrača i igračica, da bi 70-tih godina prošlog veka klub uzeo ime grada i nastavio da funkconiše pod imenom „Košarkaški klub Senta“. I muška i ženska ekipa ovog kluba beležila je izuzetne rezultate, a početkom 80-tih pod stručnim vođstvom Stojšić Jovice stasala je jedna od najboljih ženskih ekipa u istoriji ovog sporta u Senti.

90-tih godina košarkaški entuzijasti u klubu našli su „trajnog“ sponzora i ekipa je promenila ime u „Košarkaški klub AIK BANKA SENTA“ – ne ova sadašnja, već PRAVA „AIK BANKA“ koja je uspešno funkcionisala dok je nisu brutalno likvidirali nosioci vlasti krajem 90-tih godina prošlog veka. Za vreme dok je košarkaški klub imao AIK BANKU za sponzora nizali su se vrhunski rezultati u konkurenciji pionirki, kadetkinja i juniorki. Osvojena je titula pionirskog prvaka Jugoslavije sa devojčicama rođenim 1980-te godine. U seniorskoj konkurenciji jedna lopta na utakmici u Vrbasu odlučila je da seniorke ne obezbede plasman u najelitnije ekipno takmičenje – prvu saveznu ligu Jugoslavije.

Likvidacijom banke, zamro je rad u ovom klubu. Osnovani su u gradu neki drugi košarkaški klubovi koji su sa više ili manje uspeha radili sa mladima, a ovaj klub je registrovan u Ministarstvu omladine i sporta, dobio je PIB i prestao sa radom.

12. aprila 2012. godine, poslednjeg dana za prevođenje u registar Agencije za privredne registre odlučio sam da ovaj klub ne treba da prestane da postoji. U prethodim mesecima uz svesrdnu pomoć registratora Agencije za privredne registre uspeo sam da vratim klubu „staro“ ime i da ga prevedem u registar aktivnih sportskih klubova. Naravno, pošto je postojao ogroman broj klubova koji imaju ime „Mladost“ nije bilo moguće vratiti u potpunosti staro ime kluba, već je klubu dodat datum osnivanja, tako da „novi“ naziv kluba glasi: Košarkaški klub Mladost 1966.

U narednim danima pokušaćemo da okupimo sve koji su od osnivanja igrali u klubu, organizovaćemo jednu svečanu sednicu i jednu izbornu, a od sledećeg leta muška ekipa košarkaškog kluba krenuće od najnižeg ranga takmičenja da traži svoje mesto pod suncem. Nadamo se najboljem.