Osnovali smo i „SENĆANSKO UDRUŽENJE SLEPIH I SLABOVIDIH“ – naravno, bez naknade

Za ovo „bez naknade“ mogu biti „zlostavljan“ od strane poreske uprave, ali svako ko ima malo ljudskosti u sebi ne može sebi dozvoliti da zarađuje na bolesnima ili hendikepiranima. Jedan moj „stari“ poslovni partner doživeo je u svojim penzionerskim danima da na jedno oko potpuno oslepi, a da na drugo vidi samo 10% i on me je u ime više mojih sugrađana sa oštećenim vidom upitao da li bih mogao da im registrujem udruženje slepih i slabovidih u Senti. Znao sam da je ovo udruženje nekada postojalo, međutim već više od 15 godina ne radi i svi moji sugrađani sa oštećenim vidom upućeni su na udruženje slepih i slabovidih Subotica.

Naravno, bez ikakvog dvoumljenja pristao sam da bez ikakve naknade podnesem prijavu Agenciji za privredne registre i da osnujem „Senćansko udruženje slepih i slabovidih“. Zašto „senćansko“, a ne „Senta“? Jednostavno, registratori Agencije za privredne registre traže da u slučajevima kada se koristi ime grada, pokrajine i republike dobije saglasnost nadležnog državnog organa za korišćenje  imena. Kako je formiranje lokalne vlasti „u toku“ u dogovoru sa predstavnicima slepih i slabovidih odlučili smo do koristimo pridev „senćansko“ i time smo izbegli bespotrebne „trzavice“ kod Agencije za privredne registre i u vrlo kratkom roku (Agencija za privredne registre je poznata po neverovatnoj efikasnosti) registrovano je gore navedeno udruženje.

Ja lično, kada sam radio u Kanjiži pomagao sam „Barku“ – udruženje za osobe sa posebnim potrebama dugi niz godina, naravno u skladu sa svojim mogućnostima, a pomagaću i dalje sve onima koji zbog svojih urođenih ili stečenih nedostataka nisu ravnopravni građani naše zajednice. Rešenje o osnivanu „Senćanskog udruženja slepih i slabovidih možete pogledati ovde: